На Кубі щеплять від коронавірусу усіх дітей від двох років власною вакциною

Кубинська вакцина Soberana-2 схвалена місцевим регулятором для використання в екстрених випадках
На Кубі щеплять від коронавірусу усіх дітей від двох років власною вакциною
Щеплення дітей (Фото: Pexels)
3 Вересня 2021, 02:11
читать на русском

Куба цього тижня розпочне вакцинацію дітей і підлітків проти коронавірусу в рамках кампанії з імунізації понад 90% населення до грудня.

Про це повідомило Reuters.

Всі діти у віці від 2 до 18 років отримають як мінімум дві дози вакцини Soberana-2, розробленої на Кубі, починаючи з 3 вересня.

За словами представниці кубинського МОЗ Ілеани Моралес Суарес, кампанія нагадуватиме щорічну вакцинацію проти різних дитячих хвороб, що проводиться в тисячах сімейних клінік.

За інформацією державного виробника Finlay Institute, випробування вакцини на неповнолітніх показали, що вона безпечна і викликає сильнішу імунну відповідь, ніж у дорослих.

Як відомо, за останній тиждень на Кубі в середньому реєструвалося від 6500 до 7000 випадків у день і від 70 до 80 смертей, що значно нижче, ніж кілька тижнів тому, але як і раніше залишається одним з найвищих показників у світі на 100 тисяч жителів.

Країна потерпає від дефіциту продуктів і ліків, запчастин і матеріалів для електростанцій і сільського господарства, через закриття туристичної індустрії, жорстких санкцій США і неефективності економіки країни.

Кубинська вакцина, ефективність якої перевищує 90%, була схвалена місцевими регуляторами для використання в екстрених випадках, хоча дані ще не були опубліковані в спеціалізованих медичних виданнях.

Читайте також