На Одещині військовий чиновник відбирав у підлеглих бойові доплати

Задокументовано понад 30 випадків вимагання грошей
Головне
На Одещині військовий чиновник відбирав у підлеглих бойові доплати
7 Квітня 2023, 13:32
читать на русском

Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику матеріального забезпечення однієї з військових частин Одещини, який вимагав з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У разі відмови він погрожував підлеглим проблеми з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

Наразі працівники ДБР задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого (за ч. 4 ст. 189, ч. 1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, працівники ДБР викрили депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Миколаївської обласної ради. Він, бувши за сумісництвом директором державного лісгоспу, незаконно роздавав землі лісництва "своєму оточенню".

Читайте також