На Полтавщині арештували майно російського генерала на понад мільярд гривень

Заблоковане майно генерала було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення рф виїхали в росію
Головне
На Полтавщині арештували майно російського генерала на понад мільярд гривень
21 Серпня 2023, 19:44

За матеріалами Служби безпеки арештовано українське майно російського генерал-полковника Валерія Капашина – начальника федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

До списку заблокованих активів входять більше ніж 20 комерційних об’єктів, понад 3 тис. квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини.

Серед арештованого майна – будинок родини Капашина, готелі та ресторани преміум класу, а також офісні й торговельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. м².

Загальна вартість вилучених активів становить понад 1 млрд грн.

Заблоковане майно Капашина було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення рф виїхали в росію і отримали громадянство країни-агресора.

Таким чином російський генерал використовував своїх родичів для легалізації коштів, які він одержував від корупційних схем у москві.

Крім того, близькі Капашина використовували прибутки "сімейного" бізнесу для фінансування "інвестиційних" проєктів в рф і тимчасово окупованому Донбасі.

Надалі частину цих грошей спрямовували до бюджету країни-агресора у вигляді сплати податків і зборів.

Під час обшуків за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерала, виявлено:

▪️ військову форму російського зразка;

▪️ заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу рф;

▪️ сувенірну продукцію та нагороди, вручені Капашину у кремлі.

Наразі триває розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за декількома статтями:

▪️ ч. 4 ст. 111- 1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора);

▪️ ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);

▪️ ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму).

Нагадаємо, в Україні арештовано активи заступника голови Бєлгородської обласної думи Росії, власника групи компаній "Агро-Білогір'я" Володимира Зотова.

Читайте також

1