На Великдень мільйон вірян піде на богослужіннях у храм: поліція стежитиме за безпекою

Степанов закликав літніх людей утриматися від відвідування церкви
На Великдень мільйон вірян піде на богослужіннях у храм: поліція стежитиме за безпекою
Коронавірус, Великдень, церква (фото: УНІАН)
1 Травня 2021, 18:23
читать на русском

На Великдень у богослужіннях в Україні візьмуть участь близько мільйона вірян, то ж понад 21 тисяча поліцейських забезпечуватиме порядок.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

На службу заступить понад 21 тисяча поліцейських, які перебуватимуть поблизу культових споруд, а також стежитимуть за безпекою на автошляхах та біля місць відпочинку громадян, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порядок громадян забезпечуватимуть понад 29 тисяч правоохоронців: 21,1 тис. поліцейських, 1,6 тисячі військовослужбовців НГУ, 1,4 тис. курсантів закладів МВС, а також працівники ДСНС.

Порушників можуть притягнути до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Тим часом міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Facebook закликав літніх людей на Великдень утриматися від відвідування храмів, натомість долучитися до богослужінь онлайн.

 Я хочу закликати всіх громадян проявити свідомість та самостійно вжити всіх заходів, щоб запобігти поширенню хвороби. Людям старшого віку бажано залишитися вдома – дивитися богослужіння онлайн і дочекатися, коли син, донька чи онуки принесуть вже освячену пасочку з церкви, - написав він.

Нагадаємо, що святкувати Великдень планують 92% українців, тим часом цього не робитимуть - 6%.

Читайте також