На вихідних спека послабне і підуть дощі: прогноз синоптиків

Найспекотніше цими вихідними буде на півдні та на Закарпатті
На вихідних спека послабне і підуть дощі: прогноз синоптиків
Погода, серпень (Фото: Парламент.ua)
20 Серпня 2022, 09:16
читать на русском

На вихідних у більшості регіонів України спека злегка збавить оберти. При цьому в деяких областях пройдуть дощі, можливі грози.

Про це йдеться на сайті Sinoptik.ua.

У суботу, 20 серпня, дуже спекотно буде лише на Закарпатті — до +32 °С. В Одеській, Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Чернівецькій та Кіровоградській областях очікуються +29...+30 °С, в решті областей — +26...+28 °С. Уночі термометри на заході країни покажуть +14…+16 °С, на півночі та в центрі — +16…+17 °С, на півдні та сході — +18…+20 °С.

На більшій частині України погода в суботу буде ясною. Дощі з грозами прогнозуються на сході, в Херсонській, Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та Чернігівській областях.

У неділю, 21 серпня, до дощової погоди варто підготуватись уже мешканцям західних областей. Так, грози пройдуть на Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині, а також у Закарпатській та Чернівецькій областях. На решті території очікується мінлива хмарність за середньої денної температури +26…+28 °С. Трохи спекотніше буде лише у Вінницькій, Закарпатській, Луганській та Івано-Франківській областях — +29…+30 °С.

У понеділок 22 серпня буде спекотно в Криму, на Закарпатті, в Івано-Франківській, Донецькій, Луганській та Харківській областях — до +32…+33 °С. На решті території термометри покажуть близько +28…+29 °С. Мешканцям Закарпаття, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей синоптики обіцяють дощі з грозами.

Нагадаємо, 24 серпня, на День Незалежності, за попереднім прогнозом синоптиків, у Києві очікується спекотна погода без опадів.

1