На Вінниччині син екснардепа-регіонала замовив убивство депутата місцевої ради (фото, відео)

Батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від забороненої "Партії регіонів" та чинним депутатом Жмеринської міськради від "ОПЗЖ"
Головне
На Вінниччині син екснардепа-регіонала замовив убивство депутата місцевої ради (фото, відео)
10 Серпня 2023, 12:45
читать на русском

Працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міськради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ", який замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від забороненої "Партії регіонів" та чинним депутатом Жмеринської міськради від "ОПЗЖ". Однак чоловік ще на початку повномасштабного вторгнення росії виїхав із України та фактично не виконує депутатські обовʼязки. Його бізнесові та політичні інтереси в місті та регіоні представляє син, який нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради.

Кілька місяців тому в батька загострився конфлікт із іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих та бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво.

Син вирішив "допомогти" батьку та намагався організувати замовне вбивство іншого депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. За замовне вбивство він пообіцяв заплатити $8,5 тис., оцінивши у таку суму життя свого колеги.

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановочні фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора.

Нагадаємо, вчораи  Служба безпеки спільно з ДБР провела обшуки за місцями проживання та роботи колишнього народного депутата України, ексзаступника голови фракції забороненої Партії регіонів, колишнього власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка. Правоохоронці перевіряють його причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад пів мільярда грн.

1