На власника ТЦ "Гулівер" і мережі "Ельдорадо" Поліщука завели справу за незаконний виїзд за кордон під час війни

Журналісти з’ясували, що він імовірно використовував підроблені документи.
Головне
На власника ТЦ "Гулівер" і мережі "Ельдорадо" Поліщука завели справу за незаконний виїзд за кордон під час війни
Віктор Поліщук
2 Квітня 2024, 11:27
читать на русском

Національна поліція відкрила кримінальну справу після журналістського розслідування про виїзди за кордон власника столичного торговельно-офісного центру "Гулівер" і мережі "Ельдорадо" Віктора Поліщука.

Раніше "Схеми" повідомляли, що під час воєнного стану 47-річний бізнесмен виїжджав за межі України як волонтер і водій вантажівки на підставі документів, які мали ознаки підробки, пише "Радіо Свобода".

Тепер правоохоронці розслідують справу за статтею "незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

За інформацією журналістів, Поліщук виїжджав за межі України щонайменше по два рази у 2022-му і 2023-му роках, а також один раз у 2024-му. У системі "Шлях" він фіксувався як водій волонтер, проте начебто повертався в державу без благодійної допомоги. Водночас у іноземній компанії, яка нібито мала її передати, зробили заяву, що не мають до цього жодного стосунку.

Окрім того, один із найбагатших підприємців України (36 місце у рейтингу Forbes за 2021 рік зі статками 275 млн доларів) двічі виїжджав за кордон за кермом вантажівки. Розслідувачі зазначали, що він влаштовувався водієм у компанію-перевізника, проте повертався вже на своєму Mercedes і без вантажів.

Нагадаємо, структури бізнесмена Віктора Поліщука, котрий має родинні зв'язки з керівництвом РФ, протягом усього 2022 року не повертали борги держбанкам України, посилаючись на фінансові труднощі, і до них не застосували жодних штрафних санкцій. У той же період компанії Поліщука скуповували елітні автомобілі на десятки мільйонів гривень, на яких пересувається сам бізнесмен, подорожуючи за кордон.

1