На Закарпатті росіянам продавали фальшиві документи та допомагали перетнути кордон

Організатор схеми отримував від замовника 25-30 тисяч євро
На Закарпатті росіянам продавали фальшиві документи та допомагали перетнути кордон
Фальшиві паспорти Фото: ssu.gov.ua
15 Березня 2021, 17:23
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України на Закарпатті заблокували канал незаконного переправлення громадян Росії до країн ЄС, Великої Британії та США.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби з'ясували, що протиправну діяльність організував мешканець Берегівського району області. Він сприяв іноземцям, зокрема росіянам, в отриманні на фіктивних підставах громадянства Угорщини для подальшого безвізового в’їзду до 162 країн світу, зокрема США та Велику Британію.

Організатор схеми забезпечував підроблення документів, які доводили наявність необхідних підстав. Оформлення документів, що підтверджували набуття громадянства та отримання дозволу для виїзду за кордон, проводилося фігурантом через дипломатичні представництва Угорщини у деяких країнах Європейського Союзу.

За відповідні "послуги" фігурант отримував від замовника 25-30 тис. євро. Серед "клієнтів" оборудки були представники криміналітету та організованих злочинних угруповань, - йдеться у повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження слідчі СБУ провели обшуки за адресами проживання підозрюваного. Під час слідчих дій знайшли та вилучили речові докази, що підтверджують причетність фігуранта до злочинної схеми.

Фото: ssu.gov.ua

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Фото: ssu.gov.ua

Зазначимо, що однією з умов отримання громадянства Угорщини є наявність у кандидата родинного коріння на території Закарпатської області у період її перебування у складі Австро-Угорщини до 1918 року та у складі Королівства Угорщина у 1939-1944 роках.

Читайте також

Нагадаємо, влада Угорщини вирішила запровадити так звані COVID-паспорти для тих, хто отримав повторне щеплення від коронавірусу. Також сертифікати імунітету отримають люди, які вже одужали від Covid-19.

1