На Закарпатті воєнкома, який за гроші знімав чоловіків з військового обліку, оштрафували на 3400 гривень

Таку ухвалу виніс Рахівський районний суд
На Закарпатті воєнкома, який за гроші знімав чоловіків з військового обліку, оштрафували на 3400 гривень
Суд, суддя, вирок Фото: t.me/kyiv_pro_office
6 Вересня 2023, 06:15

У Закарпатській області воєнкома Йосипа Бундзяка, який за десятки тисяч доларів знімав чоловіків з військового обліку, суд визнав винним та призначив йому штраф 3400 грн.

Про це пише видання zaxid.net.

Як вказано у постанові Рахівського райсуду, яку винесли у серпні 2023 року, полковник Йосип Бундзяк, працюючи начальником Рахівського РТЦК та СП, перевищив свої службові повноваження, безпідставно скріплював печаткою довідки ВЛК та відмітки в особових справах про причини виключення з військового обліку без оформленого та затвердженого 16 Регіональною ВЛК свідоцтва про хворобу.

Таким чином шестеро людей було безпідставно виключено з військового обліку за станом здоров’я і вони отримали право виїхати за кордон.

На засідання суду Йосип Бундзяк не прийшов та подав на адресу суду заяву, у якій визнав свою провину у вчиненні адмінправопорушення за ч.2 ст.172-14 КУпАП (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

Справу розглянула суддя Олена Попова, яка визнала полковника винним у адмінправопорушенні та призначила покарання у вигляді 3400 грн штрафу.

Нагадаємо, коментуючи рішення про заміну всіх воєнкомів, президент Зеленський обіцяв, що "кожен "воєнком", щодо якого є кримінальне провадження, нестиме відповідальність. Цілком справедливу. Повну."

Читайте також

1