Нацполіція завела кримінальну справу на Олексія Арестовича

Колишній радник ОП звернувся до ДБР та написав заяву з проханням відкрити кримінальне провадження щодо Наталії Піпи, за яку заступилися 29 нардепів
Головне
Нацполіція завела кримінальну справу на Олексія Арестовича
Олексій Арестович / Скрін з відео
16 Листопада 2023, 21:30
читать на русском

Поліція відкрила кримінальне провадження стосовно колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича.

Про це повідомляє  Національна поліція.

За даними Нацполіції, до них звернулась група нардепів, які заявили про можливе вчинення кримінального правопорушення громадянином України. Звернення нібито полягає у свідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою.

Справу було відкрито за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України - свідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Справа стосується заяви Арестовича до ДБР. У вересні цього року він через суд домігся, щоб у ДБР відкрили справу щодо народного депутата від партії "Голос" Наталії Піпи.

Суть справи полягала у тому, що Арестович вирішив захистити вуличного музиканта у Львові, який виконував пісню російського рок-музиканта Віктора Цоя. На нього було складено адмінпротокол про дрібне хуліганство після скарги Піпи.

Колишній радник ОП звернувся до ДБР та написав заяву з проханням відкрити кримінальне провадження щодо Наталії Піпи за ч. 2 ст. 161 за розпалювання національної ворожнечі.

А вже у жовтні 29 народних депутатів подали заяву в Національну поліцію на ексрадника Офісу президента Олексія Арестовича. Тоді у заяві було вказано такі причини для відкриття справи:

  • закон України №2310-IX від 19.06.2022 вводить строгі обмеження щодо публічного використання музичного продукту держави-агресора;
  • Львівська обласна рада встановила мораторій на публічне використання будь-якого російськомовного культурного продукту з 2018 року. Законність цього рішення визнав Верховний Суд України;
  • громадяни України активно відстоюють і будуть відстоювати свої мовні права та культурну ідентичність. Особливо у час війни з Росією. Адже "Чия мова - того влада".

Зауважимо, що Наталія Піпа у своєму Fаcebook також відреагувала та написала, що справу було відкрито проти Арестовича.

Нагадаємо, це не перша відкрита справа проти Олексія Арестовича. Зокрема народний депутат від партії "Голос" Інна Совсун також зверталась до поліції щодо скандальних заяв Арестовича про жорстке поводження з жінками й зневагу до них.

12 жовтня вона повідомила, що поліція буде проводити розслідування щодо висловлювань Арестовича на своєму закритому семінарі про жінок, на яких він називав їх "істотами" і висловлював бажання їх задушити.

1