Напився і "замінував" Бориспіль: поліція затримала анонімного "терориста"

61-річному чоловікові загрожує від 2 до 6 років тюрми
Напився і "замінував" Бориспіль: поліція затримала анонімного "терориста"
Фото: поліція Київської області
15 Лютого 2022, 16:43
читать на русском

Поліція Бориспільщини затримала чоловіка за неправдиве повідомлення про замінування аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомили на сторінці поліції Київської області у Фейсбуці.

14 лютого близько 12-ї години до поліції зателефонував чоловік та повідомив про замінування аеропорту "Бориспіль". Задля уникнення відповідальності чоловік повідомив, що сьогодні прилетів та перебуває в місті Харків.

Працівники вибухотехнічної служби спільно із поліцейськими аеропорту, кінологічною службою Київщини та авіаційної безпеки обстежили приміщення терміналу "Д" та прилеглу територію аеропорту.

Під час перевірки будь-яких підозрілих предметів знайдено не було. Аеропорт "Бориспіль" свою роботу не припиняв та працює в штатному режимі.

Поліцейські Бориспільського РУП встановили особу правопорушника та його місце знаходження. Ним виявився 61-річний житель села Козлів, який перебував в селі Семенівка у стані алкогольного сп’яніння.

Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також у правопорушника було вилучено мобільний телефон, з якого здійснено дзвінок про неправдиве повідомлення.

Відкрито кримінальне провадження за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали зловмисника, який за допомогою російських спецслужб зробив неправдиве повідомлення про мінування Гірничого фахового коледжу Криворізького національного університету. Чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі.