Нардеп Кучеренко звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати корупційну схему за участі заступника глави ОП Шурми

Розгортається новий корупційний скандал довкола ОПУ
Нардеп Кучеренко звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати корупційну схему за участі заступника глави ОП Шурми
Ростислав Шурма, фото Facebook
26 Серпня 2023, 15:33

Нардеп Олексій Кучеренко після розслідування Bigus. info звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати багатомільйонну корупційну схему за участі заступника голови ОП Ростислава Шурми та його оточення.

В заяві він навів факти, що свідчать про розкрадання сотень мільйонів гривень державних коштів в умовах воєнного стану.

"Мова про 320 млн грн, які держава заплатила брату Шурми за електроенергію. Всі учасники процесу та посадові особи уповноважених державних органів знали про ситуацію та розуміли, що платять за електроенергію, яка була вироблена окупованими СЕС і НЕ поставлена в енергомережу України. Та ніхто навіть не намагався зупинити оплати за неї", - наголосив Кучеренко.

Нагадаємо, сонячні станції під російською окупацією, співвласником яких є близьке оточення заступника керівника ОП Ростислава Шурми, отримували оплату за “зеленим тарифом” до літа 2023 р. Хоча, імовірно, не мали зв’язку з об’єднаною енергосистемою України.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну кілька десятків “зелених” станцій потрапили під окупацію. Серед них – сонячні станції ТОВ “КД Енерджі 2”, ПП “Нацпрод”, ТОВ “Відновлювальна Енергія Запоріжжя”, ТОВ “Грін Енерджі Токмак” і ТОВ “Грандпауєр ЛЛС”, розташовані у Запорізькій області.

За інформацією Bihus.Info, з липня 2022 по липень 2023 рр. ці компанії сукупно отримали понад 320 млн грн оплати за електроенергію за “зеленим тарифом” від державного підприємства “Гарантований покупець” (для “КД Енерджі 2”, “Нацпрод” і “Відновлювальна Енергія Запоріжжя” з проплат неможливо виокремити розрахунки за боргами попередніх періодів, якщо такі відбувались

1