Нардепу Камельчуку вручили підозру за недостовірне декларування

Нардеп "забув" внести в декларацію квартиру та кредити
Нардепу Камельчуку вручили підозру за недостовірне декларування
Юрій Камельчук в кулуарах Верховної Ради Фото: УНІАН
28 Грудня 2022, 09:16
читать на русском

Справа стосується недостовірного декларування. На думку НАБУ і САП, нардеп Слуг народу Юрій Камельчук не задекларував орендовану квартиру на Печерську в Києві вартістю понад 3,6 млн грн та 48,8 тисяч доларів кредитних зобов'язань перед ПриватБанком.

Про це повідомив журналіст Олег Новіков у телеграм-каналі NABU daily.

Сам нардеп у своїх поясненнях стверджував, що квартирою не користувався постійно або сукупно протягом 183 днів та більше.

Нагадаємо, ще у 2020 році народний депутат від фракції "Слуги народу" Юрій Камельчук не задекларував орендовану квартиру в Києві, автівку, три приватні компанії і кредит від ПриватБанку, що є ознакам кримінального правопорушення.

Камельчук не вказав квартиру площею 63 кв.м у Києві, за яку він отримує компенсацію і орендує для виконання депутатських повноважень. Вартість цієї квартири становить 4,7 млн грн. Сам політик пояснив, що цією квартирою він не користується постійно або сукупно протягом 183 днів та більше, а також станом на 31 грудня 2020 року. НАЗК не врахувало ці пояснення, оскільки нардеп отримує компенсацію за оренду цієї квартири, що вказує на його користування вказаною квартирою протягом 2020 року, оскільки у нього відсутнє інше майно.

Також політик не задекларував 1/4 квартири своєї дружини площею 47,9 кв. м у місті Кузнецовськ Рівненської області. Камельчук пояснив, що йому не повідомили про цю квартиру, однак Нацагентство це не врахувало. Не зазначив у декларації він і автомобіль Skoda Favorit 1992 року випуску, вартість якого становить 11 792 грн.

Крім того, член парламенту не задекларував 100% частки в ТОВ "Бізнесфорум системс" вартістю 1150 грн; 100% частки в ТОВ "Бізнесфорум" вартістю 100 грн і 100% корпоративних прав у ТОВ "Бізнесфорум груп" (100 грн). Ці ж компанії не вказані в розділі фірм, власником яких є Камельчук. Нардеп пояснив, що передав ці частки в управління іншій особі, але НАЗК пояснення не врахувало.

До того ж Камельчук задекларував купівлю 4,1 біткоїна протягом 2020 року за 651 280 грн. Проте він не зміг довести НАЗК, що дійсно купив цю криптовалюту. У політика немає належних тому доказів, а також доступу до криптовалюти.

У Нацагентстві також встановили, що Камельчук не задекларував 102 487 грн на рахунку в Ощадбанку, неправильно вказав розмір одержаної зарплати та фінансові зобов'язання перед ПриватБанком у розмірі 48 864 долари, тобто 1,38 млн грн.

Читайте також