Народні депутати підняли собі зарплати

Також народні обранці подбали про підвищення надбавок
Головне
Народні депутати підняли собі зарплати
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
23 Липня 2022, 19:02
читать на русском

Депутати Верховної Ради під час останнього засідання парламенту ухвалили рішення підняли собі виплати та надбавки.

Про це стало відомо із постанови 2425-IX, опублікованій на сайті ВР.

Авторами постанови є народні депутати: Руслан Стефанчук, Олександр Корнієнко, Олена Кондратюк, Давид Арахамія, Сергій Соболєв, Юлія Клименко, Ірина Геращенко, Григорій Мамка, Максим Єфімов, Тарас Батенко, Олег Кулініч та Сергій Кальченко.

У Пояснювальній записці зазначається, що проєкт постанови ухвалено "з метою забезпечення належного правового регулювання встановлення посадових окладів та здійснення законодавчо передбачених виплат народним депутатам України".

Надалі цитуємо текст:

Проєктом Постанови пропонується установити, що кошти, передбачені Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" від 9 липня 2022 року № 2385-ІХ, можуть спрямовуватися на здійснення виплат, встановлених пунктом 2 Постанови Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України" від 7 грудня 20217 року № 2240-VIII.

Крім того, проєктом Постанови пропонується встановити розмір посадового окладу для народних депутатів України, які тимчасово не входять до складу комітетів Верховної Ради України.

Проєктом Постанови пропонується доповнити пунктом 31 Постанову Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України", а також внести зміни в абзац сьомий додатка до цієї Постанови, шляхом викладення його у новій редакції.

Реалізація проєкту Постанови не потребуватиме додаткових фінансових і матеріальних витрат коштом Державного бюджету України.

Прийняття Постанови забезпечить належне правове регулювання встановлення посадових окладів та здійснення законодавчо передбачених виплат народним депутатам України.

Зарплати нардепів

Цією постановою депутати дозволили собі отримувати надбавки в розмірі, встановленому для членів Кабміну.

Народні обранці отримуватимуть 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (26 тисяч гривень).

Нагадаємо, у січні 2022 року було оприлюднено перелік народних депутатів Верховної Ради, яких позбавили виплат за грудень-2021. 80 народних обранців "проштрафилися" під час роботи у парламенті, тому залишилися без грошей. Серед народних обранців, які залишилися без офіційного місячного заробітку був і Віктор Медведчук. У грудні минулого року він не голосував на жодному пленарному засіданні та не голосував на засіданнях комітету.

1