Наступного тижня у деяких регіонах України можливі морози до мінус 10-14 градусів

Вже цими вихідними на заході України очікують дощі з мокрим снігом і штормовий вітер
Наступного тижня у деяких регіонах України можливі морози до мінус 10-14 градусів
Погода в Україні Фото: Український гідрометцентр
15 Листопада 2023, 17:43
читать на русском

16 листопада в Україні місцями пройде невеликий дощ, а в окремих районах Київщини, Чернігівщини та Сумщини можливий мокрий сніг.

Завтра вдень у більшості західних областей опади припиняться, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"У четвер практично повсюди посилиться вітер до штормових поривів, обережно! А у період з 19 по 23 листопада в Україні очікується сильне похолодання. Температура повітря знизиться до невеликих "мінусів", а в нічні години 23 та 24 листопада у північній частині України та на північному сході (Сумщина, Полтавщина, Харківщина) ймовірно до -10...14 градусів! І, відповідно, є висока ймовірність снігу в багатьох областях", - написала вона.

Температура повітря становитиме найближчої ночі 0...+5°С, на півдні до +9°С. Завтра вдень передбачається +4...9°С, у південній частині та на південному сході +9...12°С, в Криму до +14°С.

У Києві 16 листопада буде рвучкий вітер.

"У Києві 16 листопада буде рвучкий вітер, до 12-15 метрів за секунду. Дуже обережно під старими деревами, крупними гілляками, білбордами, непевними дротами та дахами будинків. Що не укріпили - зробіть це зараз, бо сильний вітер із штормовими поривами ще буде й буде найближчим часом", - попередила синоптикиня.

Місцями в Києві завтра очікується невеликий дощ, ввечері можливий мокрий сніг.

Впродовж доби температура повітря буде приблизно однаковою, +4...6°С, завтра ввечері зниження до +1...4°С.

Надалі ще холоднішатиме, в суботу в західних областях погода буде особливо несприятливою із сильним мокрим снігом та штормовим вітром. У неділю на півдні, в центрі та на сході пройдуть сильні дощі та буде сильний вітер.

Нагадаємо, поточний тиждень принесе до України нестійку та вологу погоду з частими туманами і дощами. Після 16 листопада відбудеться зниження температури повітря та місцями випаде перший сніг.

Читайте також