Наявність російського паспорта не є підставою для звільнення - глава МВС Клименко про справу його заступника Тишлека

У МВС, як правило, не має інформації щодо наявності у родичів посадовців паспорта тієї чи іншої держави
Наявність російського паспорта не є підставою для звільнення - глава МВС Клименко про справу його заступника Тишлека
Ігор Клименко (фото: УНІАН)
6 Листопада 2023, 19:46
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що потрібно перевірити всі викладені у розслідуванні ЗМІ факти щодо заступника голови Національної поліції Дмитра Тишлека. Комісія МВС вже почала службову перевірку.

Про це він сказав у інтервʼю Українським Новинам.

"Де-юре наявність будь-якого паспорта, в тому числі і російського, не є підставою для звільнення. Але враховуючи моральну сторону, те, що відбувається сьогодні під час війни з РФ, то ми маємо говорити про інший бік медалі і про особливу зацікавленість наших спецслужб щодо перевірки того чи іншого громадянина або його рідних, якщо вони мають паспорти Російської Федерації. Де проживають родичі, яке спілкування є, скільки разів виїжджав чи не виїжджав до своїх родичів, чи це РФ, чи це тимчасово окуповані території, але це мають зробити фахівці, які мають доступ до такого роду інформації", - вважає Клименко.

Він нагадав, що після оприлюднення у ЗМІ розслідування про наявність російського паспорта у дружини Тишлека МВС оперативно зреагувало.

"В таких ситуаціях є певний алгоритм реагування. Ми повністю його витримали. Призначили службове розслідування, визначили персональний склад комісії, яка проводитиме відповідні заходи з перевірки. Сьогодні (30 жовтня - ред.) комісія вже провела перше засідання. Тишлек був відсторонений від виконання службових обов’язків. Зараз усі уповноважені особи вивчають питання, які були викладені у журналістському розслідуванні", - сказав Клименко.

За його словами, Тишлек сам подав заяву у Державне бюро розслідувань і попросив досконально розібратися у ситуації.

"Тут я його абсолютно підтримую. Ми маємо знати правду, що відбулося та наскільки ті факти, які були викладені в ЗМІ, є обʼєктивними щодо цієї посадової особи", - зазначив міністр.

Він зауважив, що в МВС, як правило, не має інформації щодо наявності у родичів посадовців паспорта тієї чи іншої держави, оскільки іноземні країни не розголошують чутливі персональні дані.

"Якщо ви звернетеся до США з питанням, чи має громадянство та, чи інша людина, вони вам з великою ймовірністю не дадуть відповідь. А тут мова про Росію, з якою ми взагалі не маємо контактів. І це потрібно чітко зрозуміти", - наголосив міністр.

Нагадаємо, що на Bihus.Info з’явилось журналістське розслідування, в якому стверджується, нібито посадовець користується нерухомістю та авто свого товариша Полузвєря, який пов’язаний з ростовським кримінальним угрупуванням, а дружина Тишлека має російський паспорт.

Читайте також