НАЗК викликало представників 12 партій та 7 людей, пов’язаних з поліцією та прокуратурою для пояснень

Йдеться про можливі порушення вимог законів "Про запобігання корупції" та "Про політичні партії в Україні"
НАЗК викликало представників 12 партій та 7 людей, пов’язаних з поліцією та прокуратурою для пояснень
НАЗК
14 Вересня 2020, 13:53

Національне агентство з питань запобігання корупції через можливі фінансові порушення та несвоєчасне подання декларацій викликало для надання пояснень представників керівного рівня 12 політичних партій та сімох людей, пов`язаних з Нацполіцією та прокуратурою.

Відповідне оголошення оприлюднене на офіційному сайті НАЗК.

Йдеться про можливі порушення вимог законів "Про запобігання корупції" та "Про політичні партії в Україні".

Так, щоб з’ясувати можливі порушення при поданні фінансової звітності, до НАЗК запросили Петра Симоненка ("Комуністична партія України"), Андрія Мохника ("ВО "Свобода"), Василя Волгу ("Союз Лівих Сил"), Олега Шаповала ("Нова сила"), Дмитра Подлужного ("Партія українського народу"), Миколу Поровського ("Республіканська Християнська партія"), Аллу Шлапак ("Соціальна справедливість"), Дмитра Толстошеєва ("Основа"), Григорія Демченка ("Соціально-екологічна партія "Союз. Чорнобиль. Україна"), Євгена Герасименка ("Ліва опозиція"), Вячеслава Сученка ("Патріот") та Ростислава Кондрика ("Народна сила").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заявили, що місцеві вибори треба провести навіть у разі масштабної захворюваності на COVID-19

У зв’язку з несвоєчасним поданням декларацій НАЗК повторно запросило для пояснень начальника управління Офісу генерального прокурора Дмитра Літкевича.

Також повторно викликали начальника управління Дунаєвецької РДА Хмельниччини Володимир Шурипа.

Крім того, до НАЗК запросили 5 колишніх представників прокуратури та Нацполіції. Більшість з них також викликають повторно.