НБУ оновив офіційний курс валют на 7 червня: долар і євро подорожчали

Це подорожчання валюти відбувається після триденного зниження курсу долара
НБУ оновив офіційний курс валют на 7 червня: долар і євро подорожчали
Долар, курс валют / Фото: Pexels
7 Червня 2024, 06:15
читать на русском

Національний банк України оголосив офіційний курс валют на п’ятницю, 7 червня, згідно з яким долар і євро дещо подорожчали.

Курс долара встановлено на рівні 40,15 грн/дол., що на 2 копійки більше порівняно з попереднім днем. Євро також додав у ціні: його курс тепер становить 43,63 грн/євро, що також на 2 копійки більше, ніж попереднього дня. Про це йдеться на сайті НБУ.

На міжбанківському ринку України станом на 16:00 четверга, 6 червня, котирування гривні до долара складали 40,15/40,17 грн/дол., а до євро – 43,63/43,64 грн/євро.

Згідно з офіційними даними НБУ, курс польського злотого також зріс і становить 10,14 грн/злотий, що на 2 копійки більше порівняно з попереднім днем.

Це подорожчання валюти відбувається після триденного зниження курсу долара.

Курс валют на 7 червня

Начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий повідомив, що з 10 по 16 червня ситуація на валютному ринку буде відносно стабільною, нагадуючи періоди валютного спокою. Він прогнозує, що нові курсові коридори — 40-41 грн за долар і 43-46 грн за євро — можуть зберігатися до осені.

Лєсовий зазначив, що ринок адаптується до нових курсових показників, і девальваційні процеси дещо уповільняться. Він також підкреслив, що нові тарифи на електроенергію можуть спричинити зростання цін, що тисне на ринок. Однак, на його думку, Нацбанк готовий до таких викликів і вживатиме заходів для стабілізації ситуації на міжбанку, щоб уникнути різких коливань курсу.

Таким чином, експерт впевнений, що за умов активного регулювання з боку Нацбанку, валютний ринок залишатиметься стабільним і прогнозованим.

Читайте також

1