Негода в Україні: синоптики оголосили перший рівень небезпечності

В окремих областях України очікуються значні опади та посилення морозів
Негода в Україні: синоптики оголосили перший рівень небезпечності
Погода, природа Фото: Gabriela Palai з Pexels
7 Лютого 2021, 13:01
читать на русском

Синоптики Українського гідрометцентру попередили про погіршення погодних умов.

За даними УГМЦ, сьогодні, 7 лютого, у Львівській, Івано-Франківській областях очікується значний сніг (на Закарпатті з дощем).

Спостерігатиметься ожеледь, на дорогах утвориться ожеледиця, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності – жовтий.

8 лютого, як повідомляють синоптики, у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях також очікується значний сніг, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Також до цих областей прийдуть хуртовини, що призведе до снігових заметів. Подекуди приріст снігу становитиме 20-30 см.

Читайте також

У Рівненській, Волинській, Львівській областях снігу насипле до пів метру.

На Закарпатті, вдень і на Прикарпатті та у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях очікується сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Тут також діятиме перший рівень небезпечності – жовтий.

У Києві 8 лютого також сніжитиме. Вітер розженеться до 15-20 м/с.

Очікуються хуртовини, снігові замети, (приріст снігу 15-20 см), на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності – жовтий). Очікується значне зниження температури: вночі 13-16 градусів морозу, вдень 7-10 морозу.

7-8 лютого в Україні, крім Закарпаття та півдня Одещини, значне зниження температури: вночі до 12-18° морозу, в північних областях подекуди до 20-24°, вдень до 8-13° морозу; у південних областях вночі 5-10 морозу, вдень від 4° морозу до 2 градусів тепла.

Такі погодні умови призведуть до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів; порушення, а на окремих ділянках доріг в Рівненській, Волинській, Львівській областях – припинення руху автотранспорту, - попередили у Службі порятунку.

1