Незаконно збагатився на 15,7 мільйонів гривень: стали відомі подробиці підозри колишньому заступнику глави ОП Смирнову

Мова йде про 2 автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), 2 мотоцикли (Honda та BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у престижному ЖК у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.
Головне
Незаконно збагатився на 15,7 мільйонів гривень: стали відомі подробиці підозри колишньому заступнику глави ОП Смирнову
Андрій Смирнов
22 Травня 2024, 16:46
читать на русском

22 травня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн колишньому заступнику керівника Офісу Президента України Андрію Смирнову. Дії особи кваліфіковані за ст. 368-5 КК України.

Це підтвердили пресслужби НАБУ і САП.

У межах досудового розслідування, яке здійснюють детективи НАБУ, встановлено, що у 2020–2022 роках посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн. Мова йде про 2 автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), 2 мотоцикли (Honda та BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у престижному ЖК у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

Переважна частина набутого майна була оформлена на рідного брата, проте особа зберегла за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda був зареєстрований на друга, однак згодом посадовець переоформив його на себе.

Проте з’ясувалося, що ані офіційного доходу, ані заощаджень не було достатньо для їх придбання. Різниця між вартістю майна та коштами особи становить 15,7 млн грн.

1