Незначне похолодання: синоптик розповіла про погоду на вихідні

У ніч на неділю в більшості областей передбачається 2-9 градусів морозу
Незначне похолодання: синоптик розповіла про погоду на вихідні
Погода, зима (Фото: Shutterstock)
11 Лютого 2022, 16:16
читать на русском

В Україні 12-13 лютого очікується незначне похолодання, місцями пройде мокрий сніг.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла синоптик Наталка Діденко.

Найближчої ночі та завтра вранці опади - через діяльність атмосферного фронту - пройдуть у більшості областей України. Лише південна частина уникне вологої повітряної маси - там завтра сухо.

Тому вдень 12-го лютого переважна більшість нашої території опиниться у сухій повітряній масі, а мокрий сніг пройде лише в східних областях.

У суботу вітер очікується північно-західним, рвучким, навіть із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду.

Протягом дня 13-го лютого потепліє лише до +2+5 градусів, а на Сході та північному сході (Сумщина, Полтавщина) буде ще холодніше, від 2 морозу до 2 тепла.

У Києві найближчої ночі, завтра вранці - мокрий сніг. Вдень 13-го лютого - без опадів. 14-го лютого у Києві - ясна сонячна погода.

Проте вихідними й у столиці похолоднішає - вночі до невеликого морозу, вдень очікується 0+3 градуси. У суботу ймовірний сильний вітер, у неділю він послабне.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру найближчий вікенд у всіх регіонах України мине без денних морозів. Стовпчики термометрів покажуть +2–5°С (у деяких областях потеплішає до +11°С), а неділя взагалі потішить довгоочікуваною сонячною погодою без опадів.

Читайте також