Нове свято започаткувала в Україні Верховна Рада

День української державності відзначатимуть 28 липня
Головне
Нове свято започаткувала в Україні Верховна Рада
Українські військові, прапор України Фото: facebook.com/pressjfo.news
31 Травня 2022, 16:03
читать на русском

Верховна Рада на засіданні 31 травня встановила на 28 липня новий святковий день – День української державності.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

257 народних депутатів проголосували за ухвалення відповідного законопроєкту №5864.

У документі йдеться про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності

Верховна Рада України постановила:

  1. Доповнити частину першу статті 73 Кодексу законів про працю України (Відомості Верховної Ради УРСР, 1971 р., додаток до N 50, ст. 375 із наступними змінами) після абзацу сьомого абзацом такого змісту: "28 липня - День Української Державності". У зв'язку з цим абзаци восьмий, дев'ятий вважати відповідно абзацами дев'ятим та десятим.
  2. Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
  3.  Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим документом та забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.

Нагадаємо, раніше Кабмін погодив призначення на 11 лютого професійного свята працівники органів державної реєстрації актів цивільного стану.

У вересні минулого року Кабінет Міністрів погодив указ президента щодо встановлення нового професійного свята – Дня працівників фінансової сфери. Його будуть відзначати щорічно 24 липня.

А у липні 2021 року президент Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді.