Новий пішохідний міст довжиною до 140 метрів з'явиться у Києві

Міст з'єднає Оболонську набережну і Оболонський острів
Новий пішохідний міст довжиною до 140 метрів з'явиться у Києві
Скріншот
8 Жовтня 2020, 19:01
читать на русском

У Києві в наступному році може з'явитися ще один пішохідний міст, який з'єднає Оболонську набережну і Оболонський острів.

Як розповів мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram, новий пішохідний міст і зона відпочинку будуть побудовані у 2021 році.

А ви знаєте, де в столиці вже в наступному році з'явиться такий гарний міст і комфортна зона відпочинку? – запитав Кличко та показав відео-презентацію проекту.

А ви знаєте, де в столиці вже наступного року з‘явиться такий гарний міст і комфортна зона відпочинку?

Gepostet von Віталій Кличко am Dienstag, 6. Oktober 2020

Довжина моста становить 130-140 метрів. При цьому опорні конструкції будуть зроблені у вигляді хвиль.

Зазначається, що міст дозволить створити кільцевий маршрут навколо затоки, яка об'єднує набережну, парк "Наталка" і новий пляж на острові. Там також облаштують зону для барбекю, а з боку річища Дніпра може з'явитися причал.

Фінансувати будівництво мосту повинні за гроші інвестора. Вартість конструкції оцінюється до 100 мільйонів гривень.

Читайте також

Як повідомляв Парламент.UA, 6 жовтня міський голова Києва Віталій Кличко (Віталій Кличко - досьє) показав ідею нового пішохідного мосту через Дніпро.

У коментарях під його публікацією з’явились припущення, що це може бути міст між Трухановим островом та Гідропарком. Також багато припускають, що він проходитиме від парку "Наталка" на сусідній острів.

Нагадаємо, 25 травня 2019 року відбулася церемонія відкриття пішохідного мосту між Аркою дружби народів та Володимирською гіркою. За словами Кличка, у будівництві мосту використані 90% вітчизняних матеріалів, а будівництво самого мосту обійшлося у 275 мільйонів гривень.

Ще близько 90 мільйонів коштували будівництво фонтану, доброустрій територій і прокладання мереж, а укріплення схилів — 55 мільйонів гривень.

1