Новорічні рецепти до вашого столу: салат з копченою скумбрією
Приготування цього салату займе всього пів години
Зазвичай для приготування салатів використовують рибу благородних порід, найчастіше червону. Виняток становлять лише салати на основі консервів. Однак відмінну закуску можна приготувати і зі звичайної риби, наприклад зі скумбрії.
Інгредієнти:
- скумбрія копчена – 400 г;
- варені яйця – 4 шт.;
- варена морквина – 2 шт.;
- сир – 150 г;
- зелена цибуля – 50 г;
- майонез – 200 р.
Приготування:
Рибу обробити на філе і нарізати невеликими кубиками. Яєчні білі та жовтки натерти на найдрібнішій тертці в різні миски. Морквину та сир натерти на шатківниці. Цибулю дрібно посікти. Шари салату розташовуються в наступному порядку:
- скумбрія + майонез;
- зелена цибуля + майонез;
- яєчні жовтки + майонез;
- сир + майонез;
- морква + майонез;
- яєчні білки.
Салат поставити в прохолодне місце на пару годинників, а потім можна прикрасити і нести до столу. Як прикрасу можна використовувати гілочки кропу та половинки помідорів-чері.
Читайте також