Нову пам'ятну медаль на честь КСУ випустив Нацбанк - фото

НБУ викарбував 10 тисяч пам'ятних медалей
Нову пам'ятну медаль на честь КСУ випустив Нацбанк - фото
12 Жовтня 2021, 06:10
читать на русском

З 12 жовтня Національний банк України вводить в обіг нову пам'ятну медаль на честь 25-річчя заснування Конституційного Суду України.

Як повідомляє пресслужба НБУ, пам'ятна медаль присвячена органу конституційної юрисдикції, покликаному забезпечувати конституційну законність і верховенство Конституції України, відповідність законів, інших нормативних актів органів законодавчої та виконавчої влади Конституції України, охорону конституційних прав і свобод особи.

На аверсі медалі розміщено: угорі - малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі - фрагмент будівлі Конституційного Суду, яка має вигляд розгорнутої книги та завершується аттиковим поверхом, рік карбування 2021 (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору НБУ (ліворуч на тлі будівлі).

На реверсі медалі на дзеркальному тлі розміщено логотип Конституційного Суду України, під яким написи: КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД УКРАЇНИ (півколом на матовому тлі), 25 РОКІВ (унизу).

Художники: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій.
Скульптори: Дем’яненко Володимир, Атаманчук Володимир.
Тираж медалей 10 тисяч.

Нагадаємо, з 22 липня Національний банк України ввів в обіг нову пам'ятну монету номіналом 5 гривень "Маяки України". А з 2 жовтня НБУ ввів в обіг пам'ятну монету номіналом 2 гривні "Іван Піддубний".

Читайте також

1