Обмежено придатні мають повторно пройти ВЛК - Міноборони

Повторно пройти ВЛК можна буде вже цієї весни
Обмежено придатні мають повторно пройти ВЛК - Міноборони
лікар
15 Квітня 2024, 09:31
читать на русском

Військовозобов'язаним, яких було визнано обмежено придатними до військової служби, потрібно буде по-новому пройти ВЛК. Це можна буде зробити вже цієї весни.

Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, інформує сайт Конгресу місцевих та регіональних влад.

Повторна ВЛК для обмежено придатних

Нещодавно Верховна рада ухвалила закон, який, серед іншого, скасував статус "обмежено придатний". Тепер за підсумками ВЛК чоловіків можуть визнавати лише "придатними" або "не придатними" до військової служби.

Закон передбачає, що ті, хто раніше набув статусу "обмежено придатний", повинні протягом 9 місяців повторно пройти ВЛК. Однак спочатку Кабмін має затвердити новий список діагнозів для регулювання цього питання.

Коли можна буде знову пройти ВЛК

Як заявив заступник міністра оборони Гаврилюк, наразі триває погодження змін до 402 наказу Міністерства оборони, який і стосується діагнозів для встановлення придатності чи непридатності до служби.

"І з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби, тих людей, які були визнані обмежено придатними", - зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів.

Читайте також

1