Очільниця Київської податкової, яка мріяла про мільйон і соболину шубу, вимагає поновити її на посаді

Проти Оксани Датій порушена кримінальна справа за незаконне збагачення
Очільниця Київської податкової, яка мріяла про мільйон і соболину шубу, вимагає поновити її на посаді
Фото: УП
30 Березня 2023, 14:14
читать на русском

Колишня виконувачка обов’язків голови головного управління Державної податкової служби у місті Києві Оксана Датій, проти якої порушена кримінальна справа щодо можливого незаконного збагачення, вимагає у суді поновити її на посаді та сплати компенсації за час вимушеного прогулу.

Про це йдеться в ухвалі Київського окружного адміністративного суду.

Попри те, що Датій сама попросила звільнити її за власним бажанням, вона вимагає визнати протиправним та скасувати наказ про її звільнення, а також наказ про оголошення наказу про її звільнення. Крім цього звільнена в.о. голови столичної податкової вимагає виплатити її середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Наразі суд залишив позовну заяву без розгляду, оскільки вона не відповідала вимогам законодавства та надав Датій час на виправлення недоліків.

Цікавими є деталі, чому заява  колишньої в.о. голови столичної податкової не прийнята судом. Наприклад, Датій яка вимагає визнати своє звільнення незаконним, не знає, хто її звільняв.

"Як вбачається з прохальної частини позовної заяви, позивач, зокрема, просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Державної податкової служби України від 09.02.2023 №128-о про оголошення наказу ДПС України від 06.02.2023 №111-о "Про звільнення (Датій)"… Проте, суд зазначає, що наказ від 09.02.2023 №128-о про оголошення наказу ДПС України від 06.02.2023 №111-о "Про звільнення (Датій)" прийнятий Головним управлінням ДПС у м. Києві, а не Державною податковою службою України", - йдеться в ухвалі суду.

Також Датій вимагає стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Проте, Головне управлінням ДПС у м. Києві, де вона числилася до звільнення, не вказане як відповідач у справі.

Нагадаємо, Датій прославилася на всю країну після того, як 1 лютого ДБР під час обшуку виявило у неї списки бажань до Нового року 2018 та 2021 років.

Так, у 2018 Датій мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку у Лондон та подарунок від коханого на день народження - годинник Breguet.

А в 2021 році чиновниця випросила собі у Діда Мороза посаду в.о. глави податкової служби столиці. Але все ще бажала відпочити із чоловіком у Лондоні та на Мальдівах і заробити 1 мільйон доларів.

1 лютого у ДБР підтвердила проведення обшуків у столичній податковій. Там розповіли, що керівницю відомства викрили на багатомільйонних незаконних схемах збагачення.

ДБР, зокрема, розслідує обставини, за яких було ухвалено рішення про ризиковість 25 підприємств.

Читайте також

1