Офіцеру, який побив строковика на Житомирщині, світить 12 років тюрми

Лейтенант назвав скоєне "виховною бесідою"
Важливо
Офіцеру, який побив строковика на Житомирщині, світить 12 років тюрми
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
13 Березня 2023, 16:34
читать на русском

Офіцер, який побив строковика в навчальному центрі в Житомирської області, назвав заподіяне "виховною бесідою". Наразі йому загрожує до 12 років в'язниці.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин в Житомирській області підлеглого солдата", - йдеться в повідомленні.

В ДБР зазначають, що розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку.

"З пояснень молодшого лейтенанта "виховну бесіду" із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння", - йдеться в повідомленні на сайті ДБР.

У відомстві нагадали, що 11 березня у мережі з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду.

Як заявило командування частини, всіх причетних до ситуації вже відсторонено від служби. Окрім того, було розпочато службове розслідування, до якого долучено Службу Військового правопорядку, контррозвідку та Державне бюро розслідувань.

1