Охорона нардепа Тищенка напала на військового в Дніпрі, коли той гуляв з немовлям (відео)

У Дніпрі під час влаштованої нардепом Тищенком “облави на ботоферми” сталася бійка
Головне
Охорона нардепа Тищенка напала на військового в Дніпрі, коли той гуляв з немовлям (відео)
Тищенко з охороною у Дніпрі
21 Червня 2024, 09:03
читать на русском

20 червня народний депутат Микола Тищенко відвідав Дніпро для перевірки інформації про діяльність нелегальних ботоферм і кол-центрів, які займалися шахрайством. Під час рейду виникла бійка між охоронцями Тищенка і цивільною особою.

Виявилося, що люди у формі напали на добровольця Дмитра «Сина» Павлова, коли той гуляв із дитиною. У мережі пишуть, що це охорона депутата Тищенка. На відео, яке з'явилося в соцмережах, видно, як троє чоловіків у військовій формі затримують чоловіка на центральному проспекті міста. Затриманого скували кайданками та били. На іншому відео біля затриманого з'явився сам Микола Тищенко.

У своєму відеозверненні Тищенко розповів про припинення роботи чотирьох ботоферм, де працювали близько 300 осіб. Нардеп зазначив, що всі затримані наразі під контролем поліції. Проте інцидент у центрі міста він спочатку не коментував, але потім відреагував на напад на добровольця у Дніпрі. Каже, що Дмитро Павлов нібито пов’язаний із шахрайською ботофермою та намагався зірвати слідчі дії.

Депутат стверджує, що Дмитро завдав кілька ударів слідчому, який працював на обшуку ботоферми, а потім намагався утекти. Утім поліція про це нічого не повідомляла

Пост Тищенка про напад

Поліція Дніпропетровської області підтвердила факт бійки та повідомила, що на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин конфлікту.

Помічниця Тищенка, Евеліна Андрієвська, спростувала участь охоронців нардепа у бійці, заявивши, що у нього немає охорони. Тим часом поліція встановлює особи всіх учасників інциденту, оскільки вони нібито були у балаклавах.

За словами Тищенка, рейд проводився для боротьби з нелегальними ботофермами, які здійснюють шахрайські дії проти українців та працюють на ворога. Він підкреслив, що виявлені ботоферми є частиною великої мережі, яка діє по всій Україні. Тищенко також розкрив імена деяких організаторів: Ігор Хромов, Зураб Лекішвілі, Максим Хомко та Костянтин Костенко.

Що сказали у Нацполіції

За фактом конфлікту у центрі Дніпра поліція відкрила два кримінальні провадження. Зазначається, що "невідомі особи у камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловіку тілесні ушкодження та незаконно утримували його". Також у Нацполіції повідомляють, що інцидент стався близько 13:45 на проспекті Яворницького у м. Дніпро.

Речниця поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська заявила LIGA.net заявила про причетність нардепа Микола Тищенкоа до інциденту: "Ви бачили відео – там люди у балаклавах, тому треба час, щоб встановити їх особи".

Нагадаємо, що у чоловіка сестри нардепа Миколи Тищенка Германа Блінова проходили обшуки в рамках кримінальної справи навколо виведення бюджетних коштів, виділених на будівництво метро на Виноградар.

Читайте також