Окупанти поширюють фейк про заборону евакуації у Запоріжжі

Орки розповсюджують дезінформацію і про Одесу
Окупанти поширюють фейк про заборону евакуації у Запоріжжі
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
9 Травня 2022, 10:46
читать на русском

У Запоріжжі та Одесі російські окупанти поширюють чергові фейки.

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації в Telegram.

В міноборони рф заявили, що "у Запоріжжі адміністрація заборонила евакуацію цивільного населення. Будь-які спроби мешканців залишити місто жорстко присікаються бойовиками батальйонів тероборони, а тих громадян, які чинять найменший опір, піддають фізичному насиллю", - йшлося в повідомленні.

У Центрі зазначили, що інформація про заборону евакуації є фейковою.

Також окупанти поширюють дезінформацію, що ніби в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, які транслюють російські та молдовські канали.

В міноборони рф повідомили, що "з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. Мешканців примушують демонтувати супутникове обладнання, а всіх незгідних вивозять у невідомому напрямку", - додали в повідомленні.

Нагадаємо, що у Запоріжжі вводять комендантську годину, яка триватиме з 19:00 8 травня до 5:00 10 травня.

Крім цього, російські окупанти готують провокації у Токмаку Запорізької області. Там військові РФ почали масово шити однострій Збройних сил України та перевдягатись у нього.

Російські пропагандисти поширюють фейк, нібито фермери Запорізької області самі продають зерно до росії і зокрема, в окупований Крим. Насправді окупанти змушують фермерів продати зерно під дулами автоматів.

Читайте також

1