Окупанти в Криму планують продавати землю українців на примусових торгах

Наразі таких ділянок приблизно 6,6 тисячі
Окупанти в Криму планують продавати землю українців на примусових торгах
Земля, поле, небо, природа Фото: Pexels
3 Грудня 2021, 21:04
читать на русском

Російська окупаційна влада планує на півострові Крим продавати землю "іноземців" на примусових торгах. Йдеться про близько 6,6 тис. земельних ділянок.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на слова так званої "голови Держкомреєстру" Інни Смаль.

Якщо навесні 2020 року у власності іноземців було приблизно 11,5 тисячі ділянок у прикордонних територіях Криму, то до липня 2021 року їх налічувалося близько 7,3 тисячі, – заявила Смаль.

Представниця окупаційної влади наголосила, що наразі таких ділянок приблизно 6,6 тисячі.

Зазначимо, згідно з рішеннями Кремля, "іноземцями" вважають всіх тих, хто не живе на території сусідньої Росії та окупованою нею Криму і Севастополя, зокрема жителів материкової України.

24 березня 2020 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, що розширює заборону на володіння землею іноземцями на територію анексованого півострова. До списку увійшли більшість прибережних районів Криму, включно з курортними містами – Керч, Ялта, Євпаторія та Севастополь, що вважається за російськими законами окремим суб'єктом Федерації. Заборона не поширилася лише на три райони Криму, що не межують із материковою частиною України та не мають виходу до Чорного моря.

Читайте також