Окупанти викрали депутата райдари від "Європейської Солідарності" в Херсоні: його катують (фото)

У полоні він перебуває разом зі своїми друзями
Важливо
Окупанти викрали депутата райдари від "Європейської Солідарності" в Херсоні: його катують (фото)
Російські солдати Фото: Getty Images
25 Березня 2022, 09:11
читать на русском

У вівторок, 22 березня, у Херсоні російські окупанти викрали депутата Корабельної районної ради, голову фракції "Європейська Солідарність" Дмитра Афанасьєва.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань у Facebook.

Після розгону проукраїнського мітингу Дмитро захистив свою дружину, яку намагались затримати. За це його жорстоко побили: у лікарні у чоловіка діагностували численні гематоми та зламані ребра. Через дві години додому до родини прибули з обшуком російські військові, - сказав Сергій Хлань.
Він зазначив, що окупанти в будинку знайшли посвідчення депутата райради, вилучили відео з камер спостереження та мобільні телефони членів родини. Російські військові затримали усіх чоловіків, які були в будинку.

За його словами, наступного дня, 23 березня, окупанти провели повторний обшук у будинку та відпустили одного з затриманих чоловіків, який розповів про жорстокі катування.

Інші затримані чоловіки досі в полоні, над ними продовжують знущатись. В окупантів немає нічого святого, ні гідності, ні честі. Вимагаємо негайного визволення Дмитра Афанасьєва - пояснив він.
Хлань додав, що Дмитро Афанасьєв - відомий на весь світ спортсмен, інструктор міжнародного класу,

тренер збірної команди України з Таеквон-До ІТФ.
Нагадаємо, російські бойовики у Херсонській області викрали мера Берислава Олександра Шаповалова.