Печерський суд арештував майно ексміністра енергетики Демчишина

Його підозрюють у контрабанді вугілля з ОРДЛО
Печерський суд арештував майно ексміністра енергетики Демчишина
Володимир Демчишин (Фото: КМУ)
16 Січня 2022, 05:17
читать на русском

Печерський районний суд Києва арештував майно колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, який підозрюється у сприянні створенню терористичної організації.

Про це повідомляє видання "Главком", з посиланням на інформацію суду.

Зазначається, що під арештом опинилися: домоволодіння, частина житлового будинку загальною площею 389,6 кв. м, земельна ділянка площею 0,039 га, частина земельної ділянки загальною площею 0,06 га. А також частки у статутних капіталах компаній: "Лозонско Файненс ЛТД" (Британські Віргінські острови, частку в розмірі 100%), "Вестал Холдінгз ЛТД" (Кіпр, 9,99%), "АйСію Холдінгз Лімітед" (Британські Віргінські острови, 9,99%), АТ "Банк Авангард" (9,99%).

При цьому, рішенням суду заборонено державним реєстраторам і Нацбанку вчиняти реєстраційні дії щодо арештованого майна ексміністра Демчишина.

Нагадаємо, Демчишин був міністром енергетики та вугільної промисловості України у другому уряді Арсенія Яценюка (2014-2016 роках).

У листопаді 2021 року Демчишина викликали до ДБР як підозрюваного у справі про контрабанду вугілля. Йому заочно вручили підозру в контрабанді вугілля з окупованого Донбасу.

Джерело: РБК Украина
1