Передчасні пологи та кесарив розтин: 20-річна жінка народила четвірню в Ужгороді

У жінки пологи були першими
Передчасні пологи та кесарив розтин: 20-річна жінка народила четвірню в Ужгороді
Новонароджена четверня (фото: facebook.com/BohdanAndriyivPolitics)
5 Січня 2021, 21:48
читать на русском

В Ужгородському міському пологовому будинку 20-річна жінка народила четвірню – дівчину та трьох хлопчиків.

Про це повідомив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв з посиланням на головного лікаря пологового будинку Олега Онопка.

Четвірня – троє хлопчиків та дівчинка – народилася сьогодні вночі в Ужгородському міському пологовому будинку. Пологи були передчасними, на 30-му тижні вагітності, - написав мер.

Зазначається, що дітки народилися вагою 1260 грамів, 1300 грамів, 1300 грамів та 1460 грамів. Породіллі робили кесарський розтин. Малята - у палаті інтенсивної терапії під наглядом лікарів. Життю мами та діток нічого не загрожує.

Читайте також

За словами лікаря породіллі Руслана Федька, вагітність була з ускладненнями, із 23-го тижня вагітності жінка знаходилася в Ужгородському пологовому будинку, доти спостерігалася у дільничного лікаря.

Жінка із села Калини Тячівського району Закарпатської області, а пологи у неї були перші.

Медики не пам’ятають, щоб за час діяльності міського пологового будинку тут були живі народжені чотири плодові вагітності, - додав Андріїв.

Нагадаємо, що 18 дитину народила багатодітна 42-річна жінка з Хмельницької області Світлана Кухарчук.

Новонародженого хлопчика назвали Павликом. У нього дев’ять братів і вісім сестер. Народився малюк 1 січня 2021 року, а його наймолодший брат – 29 грудня 2019 року.

1