Під час сходження льодовика в Індії загинули 28 людей

Тринадцять населених пунктів були ізольовані
Під час сходження льодовика в Індії загинули 28 людей
Сходження льодовика в Індії (фото: DW)
9 Лютого 2021, 19:58
читать на русском

В результаті сходження льодовика на півночі Індії загинули 28 людей, більше ніж 170 осіб вважаються зниклими безвісти.

Тринадцять населених пунктів були ізольовані через сходження льодовика. Їжу та інші припаси їм доставляли авіацією, - заявив міністр внутрішніх справ Індії Аміт Шах.

Рятувальники проводять операцію з порятунку 35 будівельників, які вже два дні замкнені в тунелі. Вони за допомогою бульдозерів розчистили камені біля входу в тунель довжиною 2,5 км та застосували тепловізійне обладнання для пошуків.

Читайте також

Остаточної причини катастрофи ще немає, проте дослідники вважають, що сильний снігопад, що супроводжувався яскравим сонячним світлом в поєднанні з підвищенням температури, могли спровокувати обвал льодовика.

Нагадаємо, що вранці 8 лютого зійшов льодовик неподалік від річки Дхаулігангі в Індії. Тоді повідомлялось про 18 загиблих та понад 200 зниклих, більша частина яких - робочі гідроелектростанції "Рішіганга", на яку припав основний удар стихії.

На місце інциденту були направлені дві групи фахівців Індо-тибетської прикордонної поліції і три групи співробітників Національних сил реагування на стихійні лиха.

1