Підлеглі Ілона Маска звинуватили його в серйозних злочинах

Багатодітний батько нібито хотів, щоб співробітниці народили йому ще дітей
Підлеглі Ілона Маска звинуватили його в серйозних злочинах
Ілон Маск
13 Червня 2024, 17:18
читать на русском

Співробітниці SpaceX звинуватили Ілона Маска в сексуальних домаганнях і сексизмі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За їхніми словами, мільярдер наполегливо запрошував одну стажерку до себе, іншій обіцяв коня за інтимні послуги, а від третьої вимагав народити йому дітей. Такі інциденти нібито тривали протягом багатьох років, і кар'єри жінок могли залежати від їхньої згоди. Більшість з них звільнилися після домагань.

Bloomberg інформує, що вісім колишніх співробітників SpaceX подали позов до суду через незаконне звільнення. Вони стверджують, що були звільнені після написання відкритого листа з приводу гендерної дискримінації та домагань у компанії. У позові зазначено, що Маск створив токсичну атмосферу в SpaceX, що принижує жінок та ЛГБТ-спільноту.

Відомо, що Маск пропонував деяким з них народити йому дітей. Не всі жінки відповіли взаємністю на його пропозиції.

Зокрема, одна жінка у 2017 році отримала пропозицію роботи в SpaceX. Маск, який був на 20 років старший за неї, запросив її випити, торкаючись її грудей. Жінка не відповіла на його домагання, але Маск продовжував писати їй та запрошувати до свого дому.

Багатодітний батько також прагнув мати більше дітей від своїх співробітниць. Маск навіть заплатив близько мільйона доларів одній жінці за її мовчання, коли запропонував їй народити йому дитину. Проте, вона звільнилася через рік, і Маск почав роман з іншою підлеглою.

Мільярдер нібито запросив іншу жінку випити разом у своєму особняку в Бель-Ейр, хвалячи її "красу та розум" і схиливши до інтимних стосунків. Наступного дня він пообіцяв їй акції Tesla, але жінка відмовилася, відчуваючи себе використаною.

Варто зазначити, що у 2021 році співробітниця компанії Маска Шивон Зілліс народила йому близнюків – сина Страйдера та дочку Ейзур. У бізнесмена також є ще восьмеро дітей від різних союзів.

Ілон Маск не відповів на запити журналістів, але генеральний директор SpaceX заявила, що звинувачення спотворюють реальний стан справ у компанії і не відображають її культуру.

Читайте також

1