Підозрюється у відмиванні грошей: генпрокуратура Литви розпочала розслідування щодо Шарія

Головне
Будучи резидентом Литви, він міг отримувати незадекларовані доходи з російських джерел та не сплачувати податки
Головне
12 Серпня, 19:29

Генеральна прокуратура Литви розпочала розслідування щодо можливого відмивання грошей проросійським блогером Анатолієм Шарієм.

Про це повідомили в 15min.lt.

Повідомляємо, що 2 серпня було розпочато досудове розслідування за статтею 216 Кримінального кодексу (легалізація отриманого злочинним шляхом майна). Розслідування проводить Служба розслідувань фінансових злочинів, організує прокурор Департамент кримінального переслідування Генпрокуратури, - сказала представник Генпрокуратури Ріта Стундені.

Зазначили, що розслідування розпочали після отримання заяви від російського юриста Марка Фейгіна. Зокрема, Анатолій Шарій, будучи резидентом Литви, міг провадити незареєстровану діяльність, отримувати незадекларовані доходи з російських джерел та не сплачувати податки.

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким розширюються санкції проти блогера Анатолія Шарія та журналіста Ігоря Гужви. Також змінено пакети санкцій проти пособників окупантів у Криму та на Донбасі.

Обмеження поширювалися не тільки на основні домени сайтів "Шарій.Нет" і "Страна.UA", але і на інші ресурси з ідентичним змістом.

У середу, 4 травня, правоохоронці Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія.

Процес екстрадиції з Іспанії в Україну підозрюваного у держраді проросійського блогера Анатолія Шарія може тривати від трьох місяців до року.

Читайте також