З другої спроби: Восьмий апеляційний суд Львова заборонив "Партію Шарія"

Майно політсили передадуть на користь держави
Головне
З другої спроби: Восьмий апеляційний суд Львова заборонив "Партію Шарія"
Анатолій Шарій (фото: Facebook)
16 Червня 2022, 17:11
читать на русском

Сьогодні, 16 червня, з другої спроби восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив "Партію Шарія".

Про це повідомили в рух "Чесно".

Про доводи Міністерства юстиції та СБУ щодо підстав для заборони партії нам нічого не відомо — журналістів не допустили на засідання, хоча вчора головуюча в іншій справі дозволила нам бути присутніми. Про заборону партії ми дізналися зі слів представника суду, який просто вийшов повідомити про результат розгляду. За словами представниці Мін’юсту, представники партії мали бути на засіданні через відеозв’язок, але так і не з'явилися, - сказав  аналітик з партійних фінансів Руху Чесно Ігор Фещенко.

Таким чином Мін'юст зміг заборонити проросійську партію з другої спроби.

Зазначили, що майно політсили передадуть на користь держави, проте рішення суду все ще можна оскаржити у Верховному Суді.

Додали, що "Партія Шарія" - це дев'ята партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку. Своєю чергою лідеру партії Анатолію Шарію оголосили про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

Нагадаємо, 30 липня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив справу щодо заборони діяльності "Партії Шарія". Через пів року, 16 лютого 2021 року Служба безпеки України повідомила про підозру проросійському блогеру Анатолію Шарію, який живе в Іспанії, за статтею про державну зраду та порушення рівноправності громадян. Також українська спецслужба викликала його на допит, який Шарій проігнорував.

25 лютого Анатолія Шарія оголосили у всеукраїнський розшук, його розшукова картка з’явилася на сайті МВС. Він вказаний як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Крім того, Печерський районний суд Києва видав ухвалу, якою дозволив затримати Шарія та доставити до слідчих органів.

Читайте також

1