Діяльність партії "Соціалісти" заборонили в Україні

Майно, кошти та інші активи партії перейдуть у власність держави
Головне
Діяльність партії "Соціалісти" заборонили в Україні
Партія “Соціалісти” Фото: socialisty.com.ua
13 Червня 2022, 15:00
читать на русском

Суд у Львові заборонив діяльність партії Євгена Онопрієнка "Соціалісти", засновану у 2015 році.

Як повідомляє видання "Наші гроші. Львів", 13 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова вирішив передати майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших утворень у власність держави.

Рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді.

Під час засідання суду представник СБУ зазначив, що діяльність партії була спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні, виправдовування дій рф, в тому числі в медійному просторі.

Згідно з даними YouControl, керівником політичної партії є Євген Анопрієнко, який народився 29 липня 1959 року у місті Донецьк. Він був членом Ліберальної партії України і Партії регіонів.

Нагадаємо, 20 березня президент Володимир Зеленський підписав рішення Ради національної безпеки, яким на час війни призупиняється діяльність низки політичних партій, серед яких: "Опозиційна платформа — За життя", "Опозиційний блок", "Партія Шарія", "Держава", "Ліва опозиція", "Прогресивна соціалістична партія України", "Соціалістична партія України", "Соціалісти", "Наші", "Блок Володимира Сальдо".

Раніше, 8 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності політичної партії “Опозиційний блок”. Майно партії та всіх її осередків передається державі.

1