Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив “Опозиційний блок”

Це рішення суду може бути оскаржене у Верховному Суді
Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив “Опозиційний блок”
Суд, правосуддя Фото: facebook.com/sap.gov.ua
8 Червня 2022, 20:46
читать на русском

Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності політичної партії “Опозиційний блок”. Майно партії та всіх її осередків передається державі.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

Видання зазначає, що на засідання суду журналістів не пропустили, хоч воно формально було відкритим. Представникам ЗМІ не надали жодних пояснень. Не відповіли у суді й на письмове клопотання про проведення відеотрансляції засідання.

Через закритість судового процесу причини заборони “Опозиційного блоку” стануть відомими лише після публікації повного тексту судового рішення.

Засідання тривало десь півтори години. Це рішення суду може бути оскаржене у Верховному Суді.

"Опозиційний блок" заборонили в Україні / Фото: Чесно

Нагадаємо, що 20 березня Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення призупинити на період воєнного стану діяльність партії "Опозиційна платформа – За життя". 14 квітня Верховна Рада ухвалила рішення призупинити діяльність проросійської фракції ОПЗЖ.

21 квітня колишня парламентська фракція партії "Опозиційна платформа - За життя", діяльність якої у Верховній Раді призупинила Рада національної безпеки та оборони України, стала депутатською групою "Платформа за життя та мир".

Верховна Рада на засіданні 12 травня ухвалила рішення про ліквідацію фракції "Опозиційна платформа - За життя".

22 травня у Верховній Раді з'явилася нова депутатська група "Відновлення України", до складу якої увійшли 17 народних депутатів.

Читайте також

1