Екстрадиція Шарія може тривати від трьох місяців до року, - Венедіктова

Україна піде законним шляхом і до кінця
Важливо
Екстрадиція Шарія може тривати від трьох місяців до року, - Венедіктова
Шарій Анатолій (фото: Вікіпедія)
11 Травня 2022, 17:50
читать на русском

Процес екстрадиції з Іспанії в Україну підозрюваного у держраді проросійського блогера Анатолія Шарія може тривати від трьох місяців до року.

Про це заявила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова в етері національного телемарафону, передає Укрінформ.

Що стосується Шарія, то він перебуває у процедурі екстрадиційного арешту і видачі. І що стосується екстрадиції - цей процес дуже довгий завжди. Ми маємо досвід, бо у рік ми проводимо до 100 екстрадицій. Ми запитуємо, нас запитують на видачу… тому можемо розуміти вже, які нас ризики очікують, як буде працювати сторона захисту тощо, - зазначила вона.

За словами генпрокурорки, сама процедура екстрадиції Шарія буде йти достатньо довго, і при максимально активному процесі це триватиме 3-6 місяців точно.

А так може бути, ця історія буде рухатися і до року. Для нас важливо, що ми йдемо законним шляхом і йдемо до кінця. Я знаю, що ми робимо все для того, щоб правосуддя було, - додала Венедіктова.

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким розширюються санкції проти блогера Анатолія Шарія та журналіста Ігоря Гужви. Також змінено пакети санкцій проти пособників окупантів у Криму та на Донбасі.

Обмеження поширювалися не тільки на основні домени сайтів "Шарій.Нет" і "Страна.UA", але і на інші ресурси з ідентичним змістом.

Читайте також

1