Підприємці вийшли на протест під Верховну Раду

Дорогу навколо Верховної Ради перекрила поліція
Головне
Підприємці вийшли на протест під Верховну Раду
Акція ФОПів (фото: УНІАН)
1 Грудня 2020, 11:07
читать на русском

Київська поліція разом з військовослужбовцями НГУ посилено стежать за правопорядком в урядовому кварталі через протести підприємців в центрі Києва. Про це інформує поліція Києва у Facebook.

Повідомляється, що під стінами Верховної ради проходить акція протесту підприємців SaveФОП, організатором якої виступив "Союз захисту підприємців".

Читайте також

На сторінці SaveФОП у Facebook підприємці оприлюднили свої вимоги до влади. Серед них:

  • прийняття парламентом законопроектів про спрощену систему оподаткування малого і середнього бізнесу,
  • скасування введення фіскальних касових апаратів.
  • створення при президентові України консультативно-дорадчого органу, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні.
  • зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.
  • реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків,
  • мораторій на перевірки мікробізнесу усіма контролюючими органами до завершення реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС.

У поліції закликали підприємців не порушувати закони та не допускати зіткнень:

Поліція закликає організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та карантинні обмеження і сприяти поліцейським у виконання ними службових обов’язків.

Нагадаємо, 1 грудня Верховна Рада розглядає законопроєкт щодо відтермінування запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО), який запропонував Володимир Зеленський. Також пропонується знизити штрафи та скасувати відшкодування покупцям за скаргу.

1