Підробив документи та загримувався: шахрай намагався зняти з чужого рахунку 23 млн гривень

Чоловік може бути причетний ще до 18 епізодів заволодіння чужими грошима
Підробив документи та загримувався: шахрай намагався зняти з чужого рахунку 23 млн гривень
купюри, гривня Фото: Парламент.UA
5 Серпня 2022, 06:12
читать на русском

У Києві затримали чоловіка, який намагався привласнити чужі гроші.

Як повідомили у прокуратурі, шахрай загримувався, підробив документи, щоб зняти з чужого рахунку 23 млн гривень.

У відомстві кажуть, що чоловік намагався викрасти гроші людини, яка вимушено покинула територію України:

Слідством встановлено, що зловмиснику стало відомо про те, що власник банківського рахунку, на якому знаходиться 23 млн гривень, виїхав з України у зв’язку з російською військовою агресією. Видаючи себе за вказаного чоловіка та підробивши документи на його ім’я, зловмисник надав працівнику банку, у якому відкрито рахунок, заяву про зміну номера телефону, за яким проводиться ідентифікація клієнта. Того ж дня в іншому відділенні цієї ж банківської установи, повторно видаючи себе за власника рахунку, шахрай подав заяву на відкриття іншого рахунку з одночасним виготовленням нової банківської платіжної картки і подальшим доступом до банківського рахунку потерпілого.

Зазначається, що попри якість підроблених документів та спроби шахрая шляхом гримування бути візуально схожим на дійсного власника рахунку, його було викрито та затримано в порядку ст. 208 КПК України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі понад 740 тис. гривень.

Крім того, правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до вчинення ще 18 епізодів заволодіння грошовими коштами громадян за аналогічною схемою, вчинених в інших районах столиці.

1