Після затримання екстопменеджер "ПриватБанку" переписав мільйони на дружину і доньку

Доньці повністю перейшла компанія "Улянівка агро"
11 Березня, 18:24

Колишній заступник голови правління "ПриватБанку" Володимир Яценко після затримання переписав на цивільну дружину і доньку десятки мільйонів гривень, якими володів через частки в компаніях.

Про це повідомляється уСлідство.Інфо.

Ввечері 22 лютого від Яценка його цивільній дружині перейшли його корпоративні права в кількох компаніях, - йдеться у повідомленні.

Наступного дня, 23 лютого, на доньку Яценка, Ганну, теж перейшли великі активи у двох аграрних компаніях. Зокрема, доньці повністю перейшла компанія "Улянівка агро". А це 23 об’єкти нерухомості, 500 земельних ділянок і 17 автомобілів.

Того ж дня донька отримала від батька 90% компанії "Машівка агро альянс". Ганні Яценко перейшла частка компанії у розмірі 32,5 мільйони гривень. Варто зазначити, що у власності компанії ­— 28 об’єктів нерухомості, 2483 земельних ділянок і 64 автомобілі.

Це все відбувалося у той час, коли затриманий банкір перебував в ізоляторі тимчасового тримання, - зазначається у виданні.

За інформацією журналістів, компанії переписувалися на підставі нотаріальної довіреності, яку Яценко підписав, ймовірно, напередодні затримання в "Борисполі".

Читайте також

Ці реєстраційні дії журналісти відстежили через Єдиний державний реєстр Мін’юсту, оскільки цими активами володів до затримання безпосередньо підозрюваний банкір. Не виключено, що насправді на родичів Яценка перейшло більше активів.

Зазвичай у таких корупційних справах одразу після затримання детективи НАБУ накладають так званий попередній арешт на майно та активи підозрюваного. Це робиться саме з тією метою, аби затриманий не міг переписати їх на інших людей — як це сталося в цьому випадку. Потім детективи та прокурори йдуть у Вищий антикорупційний суд, аби вже суддя вирішив, чи арештовувати активи підозрюваного.

Оскільки правоохоронці звернулися до суду вже після того, як активи були переписані на цивільну дружину, то Вищий антикорупційний суд відмовився їх арештувати. Щодо активів, які були переписані на доньку банкіра, правоохоронці ще не зверталися до суду з клопотанням про їх арешт.


Контекст. 25 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з колишніх топпосадовців ПАТ КБ "ПриватБанк" Володимиру Яценку.

Суд задовольнив клопотання прокурорів та детективів та застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 52,210 млн гривень.

23 лютого детективи НАБУ повідомили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ "ПриватБанк" про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн.

А 25 лютого колишній топпосадовець Приватбанку Володимир Яценко вийшов із СІЗО, за нього внесли заставу у розмірі понад 52 мільйони гривень.