Екстопменеджера "ПриватБанку" арештували із правом внесення застави у понад 52 млн

Яценко залишиться під вартою до 22 квітня
Головне
Екстопменеджера "ПриватБанку" арештували із правом внесення застави у понад 52 млн
ВАКС Фото: hcac.court.gov.ua
25 Лютого 2021, 08:28
читать на русском

Сьогодні, 25 лютого, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з колишніх топпосадовців ПАТ КБ "ПриватБанк" Володимиру Яценку.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на своїй сторінці у Фейсбуці.

За клопотанням детективів НАБУ, погодженого прокурорами САП, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з колишніх топпосадовців ПАТ КБ "ПриватБанк", а саме першому заступнику голови правління - одному з підозрюваних у так званій справі "Приватбанку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Повідомляється, що суд задовольнив клопотання прокурорів та детективів та застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 52,210 млн гривень.

Строк дії запобіжного заходу до 22 квітня 2021 року.

Нагадаємо, 22 лютого перший ексзаступник голови правління планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра.

Детективи НАБУ звернулися до Державіаслужби, щоб затримати літак. Відтак його посадили в аеропорту "Бориспіль", після чого правоохоронці розпочали слідчі дії — експосадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Ексголові правління та посадовиці банку про підозру повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, а саме — надіслано поштою, оскільки місцезнаходження підозрюваних не встановлено.

23 лютого детективи НАБУ повідомили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ "ПриватБанк" про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн.