Колишнім топменеджерам "ПриватБанку" повідомили про підозру - НАБУ

Підозри експосадовцям "ПриватБанку" підписала Венедіктова
Головне
Колишнім топменеджерам "ПриватБанку" повідомили про підозру - НАБУ
Трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ “ПриватБанк” повідомлено про підозру Фото: НАБУ
23 Лютого 2021, 11:10
читать на русском

Детективи НАБУ повідомили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ "ПриватБанк" про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Національного антикорупційного бюро України.

Детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ "ПриватБанк" про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозри експосадовцям "ПриватБанку" підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова (досьє на Ірину Венедіктову).

Серед підозрюваних:

  • Колишній голова правління ПАТ КБ "ПриватБанк";
  • колишній перший заступник голови правління ПАТ КБ "ПриватБанк";
  • колишня керівниця одного з підрозділів ПАТ КБ "ПриватБанк", яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління у пов'язаній страховій компанії.

Читайте також

Слідство встановило, що підозрювані у грудні 2016 року за день до визнання "ПриватБанку" неплатоспроможним на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами "ПриватБанку".

Нагадаємо, 22 лютого перший ексзаступник голови правління планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра.

Детективи НАБУ звернулися до Державіаслужби, щоб затримати літак. Відтак його посадили в аеропорту "Бориспіль", після чого правоохоронці розпочали слідчі дії — експосадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Ексголові правління та посадовиці банку про підозру повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, а саме — надіслано поштою, оскільки місцезнаходження підозрюваних не встановлено.

Вирішується питання про обрання затриманому експершому заступнику голови правління банку запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.