Південна Корея дасть $2,3 млрд на відбудову України

З цієї суми $300 млн спрямують на гуманітарні потреби 2024 року
Південна Корея дасть $2,3 млрд на відбудову України
Фото: Facebook
11 Вересня 2023, 21:36

Південна Корея планує надати Україні пакет допомоги на суму $2,3 мільярда для відновлення інфраструктури, яка постраждала внаслідок війни. З цієї суми $300 мільйонів будуть виділені на гуманітарні потреби у 2024 році, а решта $2 мільярди надаються у формі довгострокової допомоги.

Про це заявив президент країни Юн Сок Йоль на саміті G20 в Індії, пише The Korea Times.

"Після Другої світової війни міжнародна спільнота забороняє використання сили в міжнародних відносинах як суворий правовий принцип. Щоб захистити цей принцип, війна в Україні повинна припинитися і мир має бути негайно відновлена. Через солідарність з міжнародною спільнотою Корея здійснюватиме комплексні програми підтримки, що передбачають безпеку, гуманітарну допомогу та відновлення", - сказав президент Південної Кореї.

За його словами, пакет підтримки почнеться з надання допомоги в розмірі $300 млн наступного року різними способами, включаючи гуманітарну допомогу, гранти на розвиток і надання коштів Світовому банку або Європейському банку реконструкції та розвитку.

Наступним кроком буде надання $2 млрд через Фонд співробітництва в економічному розвитку (EDCF), який є місцевою програмою Південної Кореї під низькі відсотки кредитів для країн, що розвиваються. Офіс президента повідомив, що деталі щодо того, як підтримати Україну через EDCF, буде оголошено у 2025 році.

Нагадаємо, нардепи після повномасштабного вторгнення Росії в Україну продовжували купувати розкішні автомобілі преміумкласу вартістю у сотні тисяч доларів, їх намагалися приховати і записували на матерів та фірми дружин.

1