Подорожчання продуктів в Україні у квітні не очікується - Аграрний комітет Ради

На низку продуктів, як от яйця чи сезонні овочі, очікує здешевшання
Головне
Подорожчання продуктів в Україні у квітні не очікується - Аграрний комітет Ради
Магазин, маркет, продукти Фото: https://www.facebook.com/mapfu2021
2 Квітня 2024, 14:29
читать на русском

Вартість основних продуктів в Україні цієї весни навряд чи суттєво зміниться. Овочі минулорічного врожаю можуть подешевшати, а молочна продукція подорожчає.

Про це заявив член аграрного комітету Ради Дмитро Соломчук, повідомляє сайт партії "Слуга народу".

"На мою думку, кардинального підвищення цін на продукти не відбудеться. Овочі, які зиму зберігалися в овочесховищах, почнуть дешевшати. Зокрема зменшується ціна на картоплю та цибулю у порівнянні з січнем", - вважає депутат.

Також, за його словами, будуть дешевшати яйця через те, що у весняно-літній період з’являється багато домашньої продукції. Крім того, попри війну, у центральних та західних областях України з’явилися фермерські господарства, які за якістю та ціною вже конкурують з великими виробниками.

"Ціна на молочну продукцію може несуттєво підвищитися у разі подорожчання палива. У цьому випадку молочка може додати у ціні декілька відсотків через логістику", - сказав Соломчук.

Нагадаємо, Мінагрополітики вважає, що суттєвого подорожчання продуктів в Україні протягом найближчих кількох місяців не очікується. Сезонний фактор вплине на ціну овочів. Найближчими місяцями ціна на овочі так званого "борщового набору" (капуста, картопля, буряк, морква, цибуля) може продовжити поступово зростати.

Читайте також