Погода на тиждень: чи надовго затримається спека в Україні

На початку серпня очікуються погодні гойдалки
Погода на тиждень: чи надовго затримається спека в Україні
Погода, природа Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001890466915
1 Серпня 2022, 13:49
читать на русском

В Україні з 1 по 7 серпня очікуються погодні гойдалки - значні коливання температури повітря. Також прогнозуються дощі.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

У першій декаді серпня атмосферні процеси над Україною виявляться динамічно активними та різноманітними. Причиною цього стане формування малорухомого циклону над Лівобережною Україною та Приазов'ям. Вже з понеділка атмосферний тиск почне помітно знижуватись, збільшиться кількість хмарності та місцями розпочнуться опади. Але дощі розподіляться територією нерівномірно, - каже він.

За його прогнозом, найбільш інтенсивні опади прогнозуються у Приазов'ї, центральних областях та на Донеччині.

Температура повітря загалом прогнозується близькою до норми, але у другій половині тижня і ближче до вихідних помітно підвищиться, переважно у західних та південних областях. Проте, у регіонах, де збережеться циклонічна діяльність та дощі, температурний фон очікується більш комфортним.

Понеділок, 1 серпня. Місцями очікуються сильні зливи, град та шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 13-18 градусів, у південно-східній частині від 19 до 24, вдень повітря прогріється до 28-33, у західних областях до 25 градусів.

Вівторок, 2 серпня. У більшості центральних, північних, південних, східних областей, а також на Житомирщині та Вінниччині очікуються дощі із грозами. У Запорізькій та Дніпропетровській обл. місцями пройдуть сильні зливи. Вітер в Україні змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-20 градусів, вдень 24-29.

Середа, 3 серпня. Нестійка та дощова погода утримається у східних, центральних та південних областях, вночі також у Київській та Чернігівській областях. Вітер переважно північно-західний, у Сумській та Харківській областях південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 15-20 градусів, вдень від 24 до 29.

Четвер, 4 серпня. Залишки циклону спричинять дощі з грозами у східній частині, а також у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. В решті регіонів України переважно без опадів. Вітер очікується північний, у східній частині південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 15-20 градусів вночі, вдень до 31.

П'ятниця, 5 серпня. На фоні відносно низького атмосферного тиску збережуться умови для випадання дощів на Лівобережжі України, в решті областей переважно без опадів. Вітер східний / північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах 15-20 градусів, вдень до 33, на Закарпатті до 36.

Вихідні, 6-7 серпня. Атмосферний тиск над Україною поступово зросте, істотних опадів не передбачається. Температура повітря в нічний час становитиме 17-22, вдень 28-33 градуси, у південних та центральних областях 32-37.

1