Погода в Україні на тиждень: прогноз синоптиків з 6 по 12 червня

Повітря в окремих областях прогріється до 32 градусів
Погода в Україні на тиждень: прогноз синоптиків з 6 по 12 червня
Погода, вітер Фото: Nita з Pexels
6 Червня 2022, 13:20
читать на русском

Протягом тижня в Україні прогнозується тепла погода з періодичними невеликими дощами. Можливі грози.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич у коментарі meteoprog.ua.

За його прогнозом, з 6 по 12 червня переважатиме антициклональний характер погоди. Кількість опадів виявиться в межах норми, екстремальної спеки, а також небезпечних метеорологічних явищ не передбачається.

Зокрема, у понеділок, 6 червня, невеликі короткочасні дощі пройдуть в Одеській, Миколаївській областях та Криму. На решті території України буде сухо. Вітер переважно північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря до 25 градусів, у Приазов'ї до 27.

У вівторок, 7 червня, погодні умови в Україні продовжить визначати малорухомий антициклон із центром над Білоруссю. Опадів не очікується, лише на Одещині та в Криму пройдуть локальні дощі з грозами. Вітер північно-східний, у західних областях південно-східний, 5 - 10 м/с. Мінімальна температура вночі становитиме від 10 до 15 градусів, у південній частині до 21, подекуди потепліє до 28.

У середу, 8 червня, опадів не передбачається, лише у Карпатському регіоні вдень пройдуть дощі із грозами. Вітер східного та південно-східного напрямку, 5 – 10 м/с, у Приазов'ї та Криму вдень окремі пориви, 15- 20 м/с. Вночі повітря охолоне до 11-16, у південних областях до 20 градусів, вдень стовпчики термометрів піднімуться до 23-28.

У четвер, 9 червня, атмосферний тиск почне повільно знижуватися, але все ще залишиться трохи вищим за норму. Опадів не передбачається, лише на Одещині, а також на крайньому заході пройдуть дощі з грозами, переважно вдень. Вітер очікується переважно південно-східний, 5 – 10 м/с, у Криму та Приазов'ї вдень окремі пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме від 13  до 18 градусів, на півдні та в Криму до 21; вдень 24-29, у південних областях місцями до +31.

У п'ятницю, 10 червня, синоптичні процеси над Україною суттєво не зміняться. Під впливом поля підвищеного тиску опадів не передбачається. Виняток становитимуть південні та західні області, де слабко виражені атмосферні фронти стануть причиною короткочасних грозових дощів. Місцями зливи будуть супроводжуватися шквалистим посиленням вітру та градом. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах 13-18 градусів, вдень від 25 до 30, у Карпатах 18-23 градуси.

У вихідні, 11-12 червня, погодні умови визначатимуться впливом місцевої повітряної маси. У західних, центральних та місцями східних областях пройдуть локальні дощі з грозами, переважно у денний час. Вітер очікується змінних напрямків, 3-8 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря збережеться без істотних змін: вночі 13-18, вдень від 26 до 31 градусу.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.